İDO'nun Tatlısu Köyü tahribatı sürüyor

İDO

Tatlısu Köyü Muhtarı Nihat Terzioğlu: Feribot, sahillerimizdeki kumun yüzde 80'ini yok etti” Muhtarlık değil, belediye gibi hizmet veriyoruz”







Erdek'e bağlı Tatlısu Köyü'nün 18 yıllık muhtarı Nihat Terzioğlu, İstanbul Deniz Otobüsleri'ne(İDO) ait feribotun, Dalyan'dan, Tatlısu'ya dek sahillerdeki kuma tahribatının sürdüğüne dikkat çekti.

İDO yetkilileri başta olmak üzere durumu ilettikleri siyasilerin, bu sorunu bir türlü çözemediklerinin altını çizen muhtar Terzioğlu, İDO, ne yazık ki bizi yok saymayı sürdürüyor. İDO'ya ait feribotun dalgalarının sahilimizdeki kuma verdiği zararı anlatmaktan ve önlem alınmasını istemekten usandık. Bu araçlar, sahillerimizdeki kumun % 80'ini yok etti. Artık durumu yargıya iletmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Tatlısu Köyü'ne, halkın da desteğiyle çeşitli hizmetler sunmanın çabası içinde bulunduklarını da vurgulayan Terzioğlu, şunları söyledi:

Kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Elbette ki, devletimizin de katkısı bulunuyor ama asıl desteği, Tatlısu'da yaşayan vatandaşlar ve yazlıkçı dostlarımızdan görüyoruz. Bu desteğe paralel olarak köyümüze 27 kilometrelik kanalizasyon, 70 kilometrelik su boru hattı ve 4 su deposu kazandırırken, 25 bin metre karelik parke taş da yaptık. Kısacası muhtarlık değil, adeta belediye gibi hizmet veriyoruz. Bu arada, muhtarlık bünyesinde 9 sigortalı eleman da çalıştırıyoruz. Köyümüze gelen yazlıkçıların önemli bölümü, Bandırmalı vatandaşlarımızdan oluşuyor.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı